Hozzávalók: fél kg hordós
káposzta, 3-4 db káposztalevél, 1 csomag szója-granulátum, 1 csésze rizs, 3 db
tojás, 1-1 késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém, 2 gerezd fokhagyma, 2 db
babérlevél, 1 evőkanál só, 1 evőkanál olaj, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi
pirospaprika, 2 evőkanál liszt, vegeta.
Elkészítése: A szóját
összekeverjük a megfőtt rizzsel, a hagyma- és fokhagymakrémmel, paprikával,
sóval és vegetával. Hozzádolgozzuk a tojásokat, 1 kanál lisztet és
félretesszük. A káposztát kimossuk szűrőben, összevagdossuk, majd az olajon a 2
gerezd zúzott fokhagymával és vegetával megpároljuk. Felengedjük kb. fél liter
vízzel. A szójamasszából gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk, és a
káposztába helyezzük őket. A káposztalevelekkel lefedjük és lassú tűzön, fedő
nélkül puhára főzzük. Sok tejföllel tálaljuk.