2013. március 21., csütörtök

Burgonya Orly-módra



Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 db tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, fél csokor petrezselyem, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra nem hűl. Ezután hámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, a liszttel, a borssal, sóval, vegetával és az egészen apróra metélt petrezselyemmel. Végül hozzáadjuk a tejfölt. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a masszát. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben, kb. fél órát sütjük. Idénysalátával tálalhatjuk.