2013. március 22., péntek

Sárgarépás sült galuska



Hozzávalók: 3 db tojás, fél kg liszt, 1 csokor petrezselyem, 5-6 db sárgarépa, fél pohár tejföl, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, vegeta.
Elkészítése: A liszttel, a felvert tojásokkal és vízzel sűrű galuskatésztát készítünk, a szokásos módon. Belekeverjük az apróra metélt petrezselymet és megsózzuk. Kifőzzük a galuskát, olvasztott vajban megforgatjuk, és egy tűzálló edénybe fektetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés vízben puhára főzzük. Belekeverünk 1 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a fűszereket és összeturmixoljuk. Ráöntjük a galuskára, összerázzuk vele. Sós tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.