Hozzávalók: 3 db tojás, fél kg
liszt, 1 csokor petrezselyem, 5-6 db sárgarépa, fél pohár tejföl, 1 evőkanál
vaj, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, vegeta.
Elkészítése: A liszttel, a
felvert tojásokkal és vízzel sűrű galuskatésztát készítünk, a szokásos módon.
Belekeverjük az apróra metélt petrezselymet és megsózzuk. Kifőzzük a galuskát,
olvasztott vajban megforgatjuk, és egy tűzálló edénybe fektetjük. A sárgarépát
megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés vízben puhára főzzük. Belekeverünk 1
evőkanál lisztet, hozzáadjuk a fűszereket és összeturmixoljuk. Ráöntjük a
galuskára, összerázzuk vele. Sós tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben kb. 10
percig sütjük.