Összeállítás: 15 perc Főzni nem
kell!
Hozzávalók 6 személyre: 6 nagy
salátalevél, 5 dkg vékonyan felszeletelt kockasajt, 4 szelet főtt, füstölt
sonka, 20 dkg főtt, hasábokra vágott csirkehús, 3 db lucullus paradicsom, 2
evőkanál csíkokra vágott, marinált paprika, 2 félbevágott kemény tojás, 1 adag
francia öntet
Elkészítése: A
fejessaláta-leveleket megmossuk, leszárítjuk. A sajtot és a füstölt húst vékony
csíkokra, a paradicsomokat 6-6 cikkbe vágjuk. A sajtot a sonkával, a hússal, a
paradicsommal, a paprikával és a kemény tojásokkal összekeverjük. A tálat
salátalevelekkel kibéleljük, a salátát beletöltjük, és az öntettel leöntve
azonnal kínáljuk.
Különleges tojássaláta (4
személyre) Hozzávalók: 3 db egész tojás, 3 db közepes nagyságú burgonya, 2 dl
tejföl, 1 dl tej, 1 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej
vöröshagyma, 1 csapott evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál
currypor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só. A burgonyát
héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat
habosra verjük a tejjel, és simára keverjük a liszttel. Megsózzuk,
megborsozzuk, és a felhevített olajon egy nagy tojáslepényt sütünk belőle. A
kihűlt tojáslepényt deszkán nagyon vékony csíkokra vágjuk. A tejfölbe
belekeverjük a mustárt, a meghámozott, valamint lereszelt vöröshagymát és a
zúzott fokhagymát. Megsózzuk és a curryporral ízesítjük. A burgonyát nagyon
vékony csíkokra metélve, a tojással együtt belekeverjük a mustáros tejfölbe. A
salátástálat befedjük, és a hűtőszekrényben néhány óráig hűtjük. Pirított
kenyérszeletkéket kínálunk mellé. Elkészítési ideje: kb. 60 perc.