Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara,
1 db tojássárgája, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg
trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: 1 liternyi forrásban
lévő, sós vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, és 1
percig főzzük. Hozzáadjuk a vegetát, a sót és a vajat, majd a tűzről lehúzva
hozzákeverjük a tojássárgáját, és fedő alatt duzzadni hagyjuk a masszát, kb. 10
percig. Utána vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és egy kivajazott
tepsire rakjuk őket egymás mellé. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval, borssal
és evőkanállal a gombócokra rakjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőbe
tesszük, míg a sajt meg nem olvad. Köretként tálaljuk.