Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1
csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag
sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A sárgarépát
megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgabab végeit lecsípjük és felvágjuk.
Lobogó, sós vízbe dobjuk a répát és a zöldbabot, 5 percig főzzük, majd
hozzáadjuk a borsót is, és további 5 percig pároljuk, utána leszűrjük. A rizst
megfőzzük. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, ráterítjük a rizs felét,
vegetával és sóval megszórjuk, majd következik a zöldségréteg, ezt is ízesítjük
vegetával, végül rizzsel
takarjuk. Olvasztott, sós vajjal meglocsoljuk és forró sütőben, kb. 10 percig
sütjük.