Hozzávalók: 40 dkg zeller, 40 dkg
alma, 2 db tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 db citrom, 2 dkg cukor, 2
dkg mustár, fél csomó zöldpetrezselyem, 1 db főtt tojás, 1 szál zellerzöldje,
só.
Keverőtálba tesszük a
tojássárgáját és a tejfölt, majd habverővel simára keverjük. Másik edényben az
olajat a szűrt citromlével, sóval, cukorral, mustárral és az apróra vágott
zöldpetrezselyemmel keverjük össze. A két keveréket egybeöntjük és együtt is
jól eldolgozzuk a habverővel. A reszelő legdurvább részén belereszeljük a
meghámozott almát, majd a legfinomabb reszelővel a meghámozott, nyers zellert.
Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük, és főtt tojáskarikákkal, zellerlevéllel
díszítve kínáljuk.