Hozzávalók: 2 db közepes
burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd
fokhagyma, 15 dkg spagetti száraztészta, 10 dkg parmezán vagy más, ízes, olvadó
sajt, 1 csokor petrezselyem vagy zeller, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál
olasz fűszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kávéskanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A megtisztított és
felaprított burgonyát, hagymát és sárgarépát olajon megpároljuk, majd kb. 1 1/2
l vízzel felengedjük, és az ízesítőkkel együtt főzzük. Amikor félig elkészült
(kb. 10 perc), belekeverjük a lehámozott, felszeletelt paradicsomot, az apróra
vágott fokhagymát és spagettit. Puhára főzzük, így egy majdnem sűrű, főzelékhez
hasonló ételt kapunk. Tetszés szerint hígítható. Tálaláskor bőven megszórjuk
finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.