Hozzávalók: 2 db közepes
padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes
burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi őrölt bors, 1
evőkanál vaj, és ízlés szerint só.
Elkészítése: A padlizsánt
meghámozzuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tojásokat megfőzzük, a
paradicsom héját lehúzzuk, a hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A
burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tepsi alját vékonyan megvajazzuk, rátesszük
a padlizsán-szeleteket, megsózzuk, megborsozzuk. Ráhelyezzük a hagyma- és
paradicsomkarikákat, majd a tojásszeleteket, megsózzuk, megszórjuk morzsolt
majoránnával és ráöntjük a tejfölt. Rákarikázzuk a burgonyát, majd olvasztott
vajjal fedjük. Forró sütőben, kb. 20 percig sütjük.