Hozzávalók: 1 csomag szójakocka,
1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi őrölt bors, 1
teáskanál só, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A 10 órán át,
áztatott szójakockát leszűrjük, a hagymát egészen apróra vágjuk, a fokhagymát
összezúzzuk. Az olajon fedő nélkül megpároljuk a szóját a hagymával, addig,
amíg az teljesen el nem fövi a levét. Ekkor rádobjuk a fokhagymát és az
ízesítőket, megforgatjuk velük, megszórjuk a liszttel és kb. 1 dl vízzel, fedő
alatt puhára főzzük. Ha jó munkát végeztünk, a főzés végére csupán kevés sűrű
lé marad a szóján. Ekkor belekeverjük a mustárt. Kockára vágott sült krumpli
illik hozzá.