2013. március 20., szerda

Patisszonpüré-főzelék



Hozzávalók: 1 db közepes patisszon, 4 db burgonya, 1 kis paradicsompüré-konzerv, 2 fej hagyma, fél csokor petrezselyem, fél pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, csipetnyi vaj, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A patisszont meghámozzuk, magvát kivágjuk és felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Együtt odatesszük főni, kb. fél liter vízben a sóval és vegetával. Közben a tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a paradicsompürével. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a kis vízzel hígított tejfölös masszát és összeturmixoljuk vele. Közben a vajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, és megfonnyasztjuk benne, az apróra metél petrezselymet, majd a tányérokra szervírozott főzelékre tesszük feltétként.