Hozzávalók: 1 db közepes
patisszon, 4 db burgonya, 1 kis paradicsompüré-konzerv, 2 fej hagyma, fél
csokor petrezselyem, fél pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, csipetnyi vaj, 1
teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A patisszont
meghámozzuk, magvát kivágjuk és felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, és
kockákra vágjuk. Együtt odatesszük főni, kb. fél liter vízben a sóval és
vegetával. Közben a tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a
paradicsompürével. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a kis vízzel
hígított tejfölös masszát és összeturmixoljuk vele. Közben a vajon megpirítjuk
a karikára vágott hagymát, és megfonnyasztjuk benne, az apróra metél petrezselymet,
majd a tányérokra szervírozott főzelékre tesszük feltétként.