Hozzávalók: 2 db közepes
padlizsán, 1 csésze rizs, 4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 3 fej hagyma, késhegynyi
pirospaprika, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 teáskanál
só, vegeta.
Elkészítése: A padlizsánt
lehámozzuk és kb. 1 cm-es karikákra szeleteljük. A rizst megfőzzük. A
paradicsomot, a paprikát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon
lecsóvá pároljuk a cukorral, teáskanálnyi sóval. Lyukacsos kanállal kiemeljük a
szaftjából és összekeverjük a rizzsel. A kivajazott tepsi aljára ráterítjük a
padlizsánszeletek felét, erre terítjük a lecsóréteget, majd megint padlizsán következik.
Tetejére a lecsó megmaradt szaftját csorgatjuk. Forró sütőben, kb. fél órát
sütjük.