Hozzávalók: 1 csomag
szója-granulátum, 1 db zsemle, 2 evőkanál szójaliszt, 1-1 késhegynyi hagyma- és
fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só,
2 db tojás, a sütéshez: olaj, 4 db hamburger buci, salátalevél,
kígyóuborka-szeletek, ketchup és mustár.
Elkészítése: A zsemlét vízben
áztatjuk, jól kifacsarjuk és összedolgozzuk a szójával, a tojásokkal, a
szójaliszttel és a fűszerekkel. Tenyér nagyságú, lapos korongokat formálunk
belőle (tetszés szerint szójalisztben is megforgathatjuk), és bő olajban
mindkét oldalát kisütjük. A bucikat kettévágjuk és belehelyezzük a burger
fasírtot, ketchuppal és mustárral megkenjük, salátalevéllel és
uborkaszeletekkel tarkítjuk. Ha kívánjuk, mikrohullámú vagy grillsütőben még
egyszer összemelegíthetjük.