Hozzávalók: 20 dkg friss spenót
vagy 1 csomag mirelit spenót, 8 db tojás, 4 gerezd fokhagyma, 8 evőkanál liszt,
1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só, vegeta.
Elkészítése: A spenótot
megpároljuk vízben, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és összeturmixoljuk.
(Ha mirelittel dolgozunk, akkor azt előbb kiolvasztjuk és leöntjük a levét.) 4
tojásból és a lisztből sűrű galuskatésztát készítünk (kevés vízzel),
hozzákeverjük a spenótot. Ízesítjük. Bő, lobogó vízbe galuskákat szaggatunk
belőle, és a szokásos módon kifőzzük. Leszűrjük és vajon átforgatjuk. Ráütjük a
felvert megmaradt tojásokat és megsütjük. Salátával tálaljuk.