Hozzávalók: 10-12 db zsenge
karalábé, fél csomag szója-granulátum, fél csésze rizs, 2 db tojás, 1-1
késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, csipetnyi őrölt
bors, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál vaj, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A karalábét megtisztítjuk,
és sós vízben megfőzzük. A tetejét levágjuk, és a belét kivájjuk. Alul is
vágunk egy szeletet belőlük, hogy megálljanak. Belsejének felét egy tálba
tesszük, hozzáadjuk a megfőtt rizst, a szóját, a tojásokat, a fűszereket és jól
összedolgozzuk a masszát. A tepsit kivajazzuk, beleállítjuk a megfőtt
karalábékat (a tetejüket nem tesszük vissza). A tejfölt elkeverjük
pirospaprikával és sóval, majd egyenként meglocsoljuk a karalábékat. Forró
sütőben, kb. fél órát sütjük.