Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1
db friss zeller a zöldjével együtt, 10 dkg szarvacska vagy hasonló
száraztészta, 3 db babérlevél, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi
cukor, 1 evőkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: Az előző este
beáztatott babot feltesszük főni, másfélszer annyi vízben. Beletesszük a
kockára vágott zellert és a zöldjét, az ízesítőket, és kb. fél órán át, főzzük
lassú tűzön.
Ha a zellert nem kívánjuk
elfogyasztani, akkor kettőbe vágva is beletehetjük, majd kivehetjük, amint
puhára főtt. Lehűtve majonézzel kellemes zellersalátát készíthetünk belőle. Ha
a bab már megfőtt (de nem túl puhára), beleszórjuk a tésztát és továbbfőzzük.
Eközben rántást készítünk, felengedjük, és a levesbe keverjük. Az egészet
összefőzzük, majd állni hagyjuk, amíg a tészta megdagad. Tejföllel tálaljuk.