Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél
csomag Soja-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma,
csipetnyi pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1
evőkanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A babot és a
szójakockát külön-külön, vízben 10 órán át, áztatjuk. Csíkokra vágjuk a hagymát
és megpirítjuk az olajon. Leszűrjük a szóját és a hagymára dobjuk. Beletesszük
az összezúzott fokhagymát, és 3-4 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, majd a
tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. másfél liter
vízzel, beletesszük a babot és a többi ízesítőt, és félpuhára főzzük, majd
hozzáadjuk a lehámozott, kockára vágott burgonyát, és ezzel puhulásig tovább
főzzük (ez összesen kb. 45 perc).