2013. március 22., péntek

Zöldséggel töltött cukkíni



Hozzávalók: 1 db cukkíni, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 3 db paradicsom, 2 db húsos paprika, 1 db tojás, 2 db burgonya, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál só, 1 evőkanál vaj, késhegynyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: Ha nem túl vastag a cukkíni héja, nem kell lehámozni, csak hosszában félbe vágni, és a belét kivájni, úgy, hogy kb. 1 cm-nyi vastagon megmaradjon a húsa. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A paradicsomnak lehúzzuk a héját. Sós vízben megfőzzük a burgonyát, a répát. A hagymát csipetnyi vajon megpirítjuk. Amikor a zöldség megpuhult, lassan összekeverjük a cukkíni kivájt, és összekockázott belével, a paradicsommal, a paprikával, a hagymával, és a fűszerekkel. Beletesszük a felvert tojást. A két cukkínit a kivajazott tepsire tesszük egymás mellé, és megtöltjük őket a masszával. A tetejét meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben kb. fél órát sütjük.