Hozzávalók: 1 db cukkíni, 3 db
sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 3 db paradicsom, 2 db húsos paprika, 1
db tojás, 2 db burgonya, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál só, 1 evőkanál vaj,
késhegynyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: Ha nem túl vastag a
cukkíni héja, nem kell lehámozni, csak hosszában félbe vágni, és a belét kivájni,
úgy, hogy kb. 1 cm-nyi vastagon megmaradjon a húsa. A zöldségeket
megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A paradicsomnak lehúzzuk a héját. Sós
vízben megfőzzük a burgonyát, a répát. A hagymát csipetnyi vajon megpirítjuk.
Amikor a zöldség megpuhult, lassan összekeverjük a cukkíni kivájt, és
összekockázott belével, a paradicsommal, a paprikával, a hagymával, és a
fűszerekkel. Beletesszük a felvert tojást. A két cukkínit a kivajazott tepsire
tesszük egymás mellé, és megtöltjük őket a masszával. A tetejét meglocsoljuk
tejföllel. Forró sütőben kb. fél órát sütjük.