Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2
fej hagyma, fél csomag szója-granulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska
tészta, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt
bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta.
Elkészítése: A babot, 10 órányi
áztatás után, kevés vízben sóval és vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél
óra). A hagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk
és összevágjuk. A szóját a hagymával az olajon megpirítjuk, megszórjuk a
liszttel, a pirospaprikával, és 3 dl-nyi vízzel felöntjük. Beletesszük a
paradicsomot, az ízesítőket, és addig pároljuk, míg a paradicsom majdnem
szétfőtt (kb. 10 perc). Ekkor beletesszük a babot és amint felfőtt, rögtön a
tésztát. Amikor a tészta megfőtt, megdagadt, szinte lé nem is marad az étel alatt.
Tejföllel tálaljuk.