Hozzávalók: 1/4 kg brokkoli, 1/4
kg szárazbab, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1
kávéskanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, késhegynyi őrölt bors,
vegeta.
Elkészítése: A babot 10 órán át,
áztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Az olajon fedő alatt jól
megpároljuk a leszűrt babot a hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az
épp ellepje. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a sót és az ízesítőket.
Egészen kis lángon pároljuk. Közben megtisztítjuk, és kockára vágjuk a
zöldségeket, a brokkolit kb. 4 cm-es darabokra szeljük. A paradicsomot
meghámozzuk, és apróra vágjuk. A babot legalább 1 órán át, főzzük, mielőtt
beletesszük a zöldségeket. Együtt puhára főzzük az egészet (kb. 10 perc). Akkor
jó az étel, ha a leve egészen sűrű.