Hozzávalók: 8-12 db hagyma, 2 db
sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél zeller, 3 db burgonya, 1 kávéskanál mustár,
csipetnyi tárkony vagy csöpp tárkonyecet, 1 pohár tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1
db babérlevél, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A hagymák burkát
lehúzzuk, tetejét levágjuk, kivájjuk őket. Az aljukból is levágunk egy
parányit, hogy megálljanak. A zöldségeket megtisztítjuk, és kevés vegetás
vízben puhára főzzük. Beletesszük az ízesítőket és - a babérlevelet kivéve -
péppé zúzzuk. Megtöltjük a hagymákat, a kivajazott tepsibe állítjuk őket,
reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket, majd mindegyikre egy kanál tejfölt csurgatunk.
Nem túl forró sütőben, kb. fél órát sütjük.