Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy
cérnametélt, 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, késhegynyi fokhagymakrém,
késhegynyi pirospaprika, 1 1/2 pohár tejföl, 2 db paradicsom, 1 evőkanál só, 1
evőkanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A tésztát kifőzzük a
szokásos módon, és szűrőben lecsöpögtetjük. A hagymát apróra vágjuk, és az
olajon megpirítjuk. A szójára szűrőn keresztül vizet engedünk, majd ezt is a
hagymához adjuk. Beletesszük a pirospaprikát és a fokhagymakrémet, ízesítjük,
majd kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk és
felkarikázzuk. Egy tűzálló tálba terítjük a tészta egyharmadát, megsózzuk. Erre
simítjuk rá a szója felét, majd a tejföl felét. Megsózzuk. Megint tészta
következik, azután szója, majd pedig felkarikázott paradicsom. A tésztaréteggel
fedjük be, amelyre ráöntjük a megmaradt tejfölt és megsózzuk. Forró sütőben kb.
20 percig sütjük.