Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni,
fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vegeta,
4 szelet kenyér, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi vaj.
Elkészítése: A cukkínit
meghámozzuk, magvát kivesszük, majd felkockázzuk. Az olajon vegetával fedő
alatt megpároljuk (kb. 10 perc). Megszórjuk a liszttel és felengedjük kb. 1 l
vízzel. Lassan belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a fűszereket és összefőzzük.
Amikor a cukkíni megpuhult,
összeturmixoljuk. A kenyérszeleteket felkockázzuk és a vajon megpirítjuk. A
tányérokba szervírozott levesre dobjuk az apróra vágott petrezselyemmel együtt.
Azonnal fogyasztjuk.