Hozzávalók: 1 db fejes saláta,
fél fej vöröskáposzta, fél fej kínai kel, 1 db lila hagyma, 3-4 db paradicsom,
1 db zöldpaprikás szójacsíra-konzerv, 1 db kígyóuborka, 1 evőkanál olaj, 1
evőkanál almaecet, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor.
Elkészítése: A salátát megmossuk,
és kézzel apró darabokra csipkedjük. A káposztát nagy lyukú reszelőn
lereszeljük, és a salátához tesszük. A kínai kelt csíkokra vágjuk, a
paradicsomot felkarikázzuk. A kígyóuborkát meghámozás nélkül, kisebb kockákra
vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és karikára szeljük. Az egészet átforgatjuk az
ecetben és meglocsoljuk a sós cukros olajjal. Hozzáadjuk a szójacsírát is.