Hozzávalók: 8 db közepes, nem
húsos paprika, 1 csomag szója-granulátum, 3/4 csésze rizs, 2 db tojás, 1-1
késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, 2 nagy
paradicsompüré konzerv, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors,
1 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt.
Elkészítése: A szóját
összekeverjük, a puhára főzött rizzsel, hagyma- és fokhagymakrémmel, két egész
tojással, ízesítjük és félretesszük. Közben az olajjal és liszttel rántást
készítünk, felengedjük kb. 1 1/2 liter vízzel, és belekeverjük a
paradicsompürét. A cukrot és a só felét is hozzáadjuk. lassú tűzön, állandó
kevergetés mellett sűrűre főzzük. A szójás töltelékkel megtöltjük a magházától
megfosztott paprikákat, és egyenként a szószba helyezzük. Kb. fél óra alatt
puhára főzzük.