Hozzávalók: 2 szép (kb. 80 dkg) padlizsán, 1
kis fej vöröshagyma, 5 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 dl olaj, só, őrölt
fehérbors, borecet, 1 csokor petrezselyem (kígyóuborka, főtt füstölt hús).
A sütőben 30 percig sütjük a
padlizsánt, majd műanyag késsel meghámozzuk, kockákra vágjuk. Azonnal
megöntözzük egy kevés borecettel, majd közékeverjük a nyolcrét vágott
paradicsomokat, a vékony laskára szelt zöldpaprikákat, és belereszeljük a
hagymát. Meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, megsózzuk, az olajjal
megöntözzük, és fél napig érleljük. (Ha szeretjük a nyers uborka ízét,
karikákra belevághatunk egy darabka kígyóuborkát is, ha pedig vacsorának
szánjuk, akkor keverhetünk közé laskára vágott főtt füstölt húst.)