2013. március 22., péntek

Ráctök



Hozzávalók: 1 db közepes tök, 5-6 db kemény paradicsom, 3 db húsos paprika, 2 pohár tejföl, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: A tököt megtisztítjuk, félbe vágjuk, belét kivájjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra szeleteljük. A paradicsomot és a paprikát is csíkokra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, ráterítjük a tök egyharmadát, ízesítjük, erre paradicsom- és paprikaszeleteket helyezünk, majd ráöntünk egy pohár tejfölt. Sózzuk. Azután ugyanilyen sorrendben rátesszük a megmaradt hozzávalókat. A tetejét tökréteg zárja. Erre olvasztott sós vajat kenünk. Sütőben, közepes lángon, kb. 20 percig sütjük, majd nagy lángon megpirítjuk.