Hozzávalók: 1/4 kg szárazbab, 1
csésze rizs, 3 db tojás, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 evőkanál só, 1
kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta.
Elkészítése: A babot 10 órán át
vízben áztatjuk. A rizst puhára főzzük a vegetával és sózzuk, majd hagyjuk egy
kicsit kihűlni. A babot kevés vízben vegetával megfőzzük. Eközben a tojásokat
felverjük és összekeverjük a liszttel, majd simára dolgozzuk a tejjel. A babot
(amelynek levét teljesen elfövetjük vagy leszűrjük) belekeverjük és megsózzuk.
Egy mély tűzálló tálat körben kivajazzunk, morzsával megszórjuk, és belenyomkodjuk
a főtt rizst, úgy, hogy a tál alját és oldalát is minimum 1 cm vastagon
borítsa. Ebbe öntjük a babos masszát, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Meleg
sütőben, kb. fél órát sütjük, amíg a töltelék meg nem keményszik. Kicsit
hagyjuk kihűlni, csak utána borítsuk ki a formából.