2013. március 19., kedd

Római saláta



Hozzávalók: 1 db zeller, a zöldjével együtt, 2 db jonatán alma, fél kg burgonya, 5 dkg mandula, 1 pohár tejszín, 4 evőkanál tubusos majonéz, 1 kávéskanál citrom, késhegynyi tárkonyfűszer, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A zellert és a burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük úgy, hogy inkább egy kicsit keményebb legyen, mintsem szétessen. Hagyjuk kihűlni (esetleg előző nap is megfőzhetjük). A mandulát durvára vágjuk, a zellerzöldet apróra metéljük. Az almát, a zellert és a burgonyát zöldségreszelőn hosszú csíkokra szeljük és meglocsoljuk a citromlével. A majonézt elkeverjük a tejszínnel és a fűszerekkel, majd a salátára öntjük. Hozzáadjuk a mandulát és a zellerzöldet is. Lehűtve tálaljuk.