Hozzávalók: 1 db zeller, a
zöldjével együtt, 2 db jonatán alma, fél kg burgonya, 5 dkg mandula, 1 pohár
tejszín, 4 evőkanál tubusos majonéz, 1 kávéskanál citrom, késhegynyi
tárkonyfűszer, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A zellert és a
burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük úgy, hogy inkább egy kicsit keményebb
legyen, mintsem szétessen. Hagyjuk kihűlni (esetleg előző nap is megfőzhetjük).
A mandulát durvára vágjuk, a zellerzöldet apróra metéljük. Az almát, a zellert
és a burgonyát zöldségreszelőn hosszú csíkokra szeljük és meglocsoljuk a
citromlével. A majonézt elkeverjük a tejszínnel és a fűszerekkel, majd a
salátára öntjük. Hozzáadjuk a mandulát és a zellerzöldet is. Lehűtve tálaljuk.