Hozzávalók: 15 dkg trappista sajt, 15 dkg füstölt sajt, 5-6
db keményebb körte, néhány szem mogyoró, dió és mandula, 1 pohár tejszín, 2
evőkanál liszt, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só.
Elkészítése: A sajtokat kb. 1x1
cm-es kockákra vágjuk, és ugyanígy teszünk a körtével is (a héját hagyjuk
rajta!). A magvakat darabosra vágjuk. Egy tálban összerakjuk a hozzávalókat.
Ezután a tejszínt lassú tűzön főzni kezdjük, majd habverővel folytonos
kevergetés közben beleszórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük vele. Hozzáadjuk az
ízesítőket, hagyjuk kihűlni, majd végül a sajtos masszára öntjük. Jól
összeforgatjuk vele. Ízlés szerint nagyon apróra vágott petrezselyemmel
díszíthetjük.