Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 25 dkg Juliska bab, 3 cl ecet, 3 dkg cukor, 15 dkg vöröshagyma, 15
dkg juhtúró, 4 dl kefir, 1/2 db citrom leve, 1/2 csomó metélőhagyma, só
Elkészítése: A nagyszemű Juliska
babot megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezután annyi salátaecetet
készítünk, amennyi a babra öntve ezt éppen ellepi. A vízbe ecetet és cukrot
keverünk, enyhén megsózzuk, majd belekeverjük a vékony karikára szelt
vöröshagymát. Az így elkészített salátalét ráöntjük a babra és letakarva,
hűtőszekrénybe téve egy napig érleljük. Ezután a babot leszűrjük, majd a
szűrőben lévő hagymás babot egy keverőtálba tesszük. Egy másik edénybe tesszük
az áttört juhtúrót, hozzáöntjük a kefirt, sóval és szűrt citromlével ízesítjük,
majd habverővel simára keverjük. Ezt a kefires öntetet ráöntjük a hagymás
babra, kissé átkeverjük és jól lehűtve, vágott metélőhagymával megszórva
találjuk.