60 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg rebarbaraszár,
15 dkg rizs, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 15 dkg trappista sajt, 2
dl majonéz, 2 dl kefir, 1 mokkáskanál currypor és őrölt fehér bors, ízlés
szerint só és cukor, 1 dkg vaj
A rizst többször váltott vízben
megmosom, lecsöpögtetem, és a vajon üvegesre futtatom. Térfogatához képest
dupla mennyiségű vízzel leöntöm, megsózom, beleszórom a curryport, és fedő
alatt, kis lángon addig főzöm, amíg a levét mind el nem szívja. Ezután hagyom
kihűlni. Közben a megmosott, megtisztított rebarbaraszárat 2-3 cm-es darabkákra
vágom, és annyi sós, cukros vízbe teszem, amennyi szűken ellepi. Forrástól
számított 2 percig főzöm. Ezután leszűröm. A majonézt összekeverem a kefirrel,
1-2 evőkanál rebarbara főzőlével, csipetnyi sóval, majd belekeverem a
megtisztított és nagyon finomra vágott zöldhagymát is. Beleteszem a közben
vékonyka csíkokra vágott sajtot, a már kihűlt rizst, végül óvatosan
beleforgatom a rebarbarát. Átkeverem, és egy órára beteszem a hűtőszekrénybe.