2013. június 30., vasárnap

Rizses sonkamajonéz




35 perc Nehézség: 1 Hozzávalók: 1 zacskó gyorsrizs, 25 dkg főtt füstölt sonka, 1 dl tejszín, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 2 ecetes uborka, só és törött fekete bors, ízlés szerint, kevés mustár, 1-2 evőkanál fűszerezett paradicsomlé, 1 nagy csokor snidling, és petrezselyemzöld.
A rizst megfőzzük, a füstölt sonkát ledaráljuk, az ecetes uborkát pedig finom reszelőn lereszeljük. A tejszínből kemény habot verünk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a mustárral, a törött borssal, majd belekeverjük a rizst, a darált sonkát és a reszelt uborkát, végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habot. Átforgatjuk, és egy üvegtálra kúp alakban felhalmozzuk. Tetejére nagyon finomra vágott zöldpetrezselymet, és snidlinget szórunk. Jól behűtve kínáljuk.