35 perc Nehézség: 1 Hozzávalók: 1
zacskó gyorsrizs, 25 dkg főtt füstölt sonka, 1 dl tejszín, 2 dl majonéz, 1 dl
tejföl, 2 ecetes uborka, só és törött fekete bors, ízlés szerint, kevés mustár,
1-2 evőkanál fűszerezett paradicsomlé, 1 nagy csokor snidling, és
petrezselyemzöld.
A rizst megfőzzük, a füstölt
sonkát ledaráljuk, az ecetes uborkát pedig finom reszelőn lereszeljük. A
tejszínből kemény habot verünk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a
paradicsomlével, a mustárral, a törött borssal, majd belekeverjük a rizst, a
darált sonkát és a reszelt uborkát, végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habot.
Átforgatjuk, és egy üvegtálra kúp alakban felhalmozzuk. Tetejére nagyon finomra
vágott zöldpetrezselymet, és snidlinget szórunk. Jól behűtve kínáljuk.