Összeállítás: 20 perc Főzés: 10
perc
Hozzávalók 8 személyre: 35 dkg
kagylótészta, 1 evőkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg
felszeletelt sonka, 30 dkg konzerv tejes-kukorica, lecsepegtetve, 2 evőkanál
tejföl, 1 adag francia öntet, só
Elkészítése: A tésztát sós vízben
nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. Nagy tálba
öntve az olajjal összekeverjük. A répát hosszában négybe vágjuk, majd vékonyra
szeleteljük. A paprikát és a sonkát hasonló formára vágjuk. A répát, a paprikát
és a kukoricát a tésztával alaposan összekeverjük. A tejfölt a francia öntettel
simára keverjük, és a salátára öntve összeforgatjuk. Szobahőmérsékleten
tálaljuk.