2013. június 14., péntek

Tésztasaláta




Összeállítás: 20 perc Főzés: 10 perc
Hozzávalók 8 személyre: 35 dkg kagylótészta, 1 evőkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka, 30 dkg konzerv tejes-kukorica, lecsepegtetve, 2 evőkanál tejföl, 1 adag francia öntet, só
Elkészítése: A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. Nagy tálba öntve az olajjal összekeverjük. A répát hosszában négybe vágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A paprikát és a sonkát hasonló formára vágjuk. A répát, a paprikát és a kukoricát a tésztával alaposan összekeverjük. A tejfölt a francia öntettel simára keverjük, és a salátára öntve összeforgatjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.