2013. június 14., péntek

Tormás sonkasaláta




15 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 25-30 dkg sovány főtt füstölt sonka vagy tarja, 3 evőkanál frissen reszelt natúr torma, 15 dkg juhtúró, 3 dl sűrű tejföl, 1 dl kefir vagy aludttej, só és őrölt fehér bors, ízlés szerint, kevés cukor
A főtt füstölt sonkát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölbe belekeverjük a kefirt, a tormát, a sót, a cukrot, az őrölt fehér borsot, majd simára keverjük a juhtúróval. Ebbe a sűrű mártásba tesszük bele a sonkacsíkokat. Jól összeforgatjuk, a tálat lefedjük, és a hűtőszekrényben hűtjük egy-két órán keresztül. Könnyű vörösbor és fehér kenyér illik hozzá.