Hozzávalók: 75 dkg zöldpaprika, 2
nagy fej lilahagyma, 1 citrom leve, fél dl olaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál
porcukor, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors.
A zöldpaprikát megmossuk,
kicsumázzuk, majd az almareszelő durva fokán lereszeljük. A lilahagymát
tisztítás után nagyon finomra összevágjuk. Mély tálban összekeverjük az olajat
a citromlével és fél dl vízzel, ezután belekeverjük a mustárt, a sót és a
borsot. Kevés cukorral ízesítve, beleforgatjuk a reszelt paprikát, valamint a
hagymát. Az egészet jól összekeverjük, és befedve betesszük a hűtőszekrénybe.
Néhány órai állás után tálaljuk. Savanyúságként fogyasztható, de ha kevés
tehéntúrót is belekeverünk, könnyű vacsorasaláta lesz belőle.
Elkészítési ideje: kb. 40 perc.