2013. június 14., péntek

Virslis burgonyasaláta




Hozzávalók: 2 pár virsli, 50 dkg héjában főtt burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 2 dl kefir, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál mustár.
A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, a kefirrel, a mustárral, a törött borssal és a sóval. A vöröshagymát megtisztítom, kis kockákra vágom, és leves-szűrőben, kevés, forrásban lévő vízbe téve az újraforrástól számított három percig főzöm, majd leszűröm. A burgonyát meghámozom és, kockákra vágom, a virslit műanyag "bőrétől" megfosztva, ugyancsak forrásban lévő vízbe teszem és az újraforrástól számított öt percig főzöm. Ezután még tűzforrón karikákra vágom, és azonnal a mártásba rakom a meleg, leszűrt hagymával együtt. Végül a burgonyakockákat is beleteszem, az egészet jól összekeverem, és hagyom teljesen kihűlni. Szorosan lefedve legalább egy napra jégbe hűtöm, hogy az ízei jól összeérjenek. Elkészítési ideje: kb. 60 perc.