Hozzávalók: 2 pár virsli, 50 dkg
héjában főtt burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 2 dl
kefir, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál
mustár.
A mártáshoz a majonézt simára
keverem a tejföllel, a kefirrel, a mustárral, a törött borssal és a sóval. A
vöröshagymát megtisztítom, kis kockákra vágom, és leves-szűrőben, kevés,
forrásban lévő vízbe téve az újraforrástól számított három percig főzöm, majd
leszűröm. A burgonyát meghámozom és, kockákra vágom, a virslit műanyag
"bőrétől" megfosztva, ugyancsak forrásban lévő vízbe teszem és az
újraforrástól számított öt percig főzöm. Ezután még tűzforrón karikákra vágom,
és azonnal a mártásba rakom a meleg, leszűrt hagymával együtt. Végül a
burgonyakockákat is beleteszem, az egészet jól összekeverem, és hagyom teljesen
kihűlni. Szorosan lefedve legalább egy napra jégbe hűtöm, hogy az ízei jól
összeérjenek. Elkészítési ideje: kb. 60 perc.