15 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg hagymás pácolt
hering, 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár, 2 fej saláta, 2 evőkanál olaj, só,
cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál ecetes hagyma
A fejes salátát leveleire szedem,
megmosom, lecsöpögtetem és leszárítom, majd csíkokra vágva beleteszem a
hűtőszekrénybe. Ezután a halat gerincétől megszabadítom, és nagyon vékony
csíkokra vágom. A hagymát apróra metélem. A tejfölbe belekeverem a mustárt, az
olajat, a sót, a cukrot és az őrölt fekete borsot, majd beleforgatom a vagdalt
halat és a hagymát. Jól összekeverem, és lefedve a hűtőszekrénybe teszem egy
órára. Tálalás előtt a salátacsíkokat összeforgatom a tejfölös-mustáros
heringgel. Azonnal tálalom, nehogy a saláta összeessen. Nagyon pikáns finom
saláta, különösen a sör illik hozzá.