30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 4 pár virsli, 2
csokor zöldhagyma (vagy 20 dkg apró szemű hagyma), 3 evőkanál, levétől leszűrt
marinált paradicsompaprika, borecet, só, cukor, ízlés szerint, 1-1 mokkáskanál
koriander, mustármag és szemes fekete bors, 15 dkg trappista sajt, 2 dl kefir A
megtisztított zöldhagymát 1 cm-es karikákra vágom. A virslit bőrétől megfosztom
(csak akkor, ha műanyag borítású), és vízbe téve forráspontig főzöm, majd
felkarikázom, és az előzőleg elkészített páclébe teszem. A pácléhez borecetet,
kevés vizet forralok, beleszórom a fűszereket, és néhány percnyi újabb forralás
után beleteszem a még forró virsli karikákat és a hagymát. Ebben a lében hagyom
kihűlni, majd leszűröm. Összekeverem a csíkokra vágott marinált
paradicsompaprikával. Hozzáadom a kis kockákra vágott sajtot, majd rálocsolom a
megsózott és kevés cukorral ízesített kefirt. Megkeverem, és legalább fél napig
érlelem a hűtőszekrényben. Nagyon alkalmas sör- vagy borkorcsolyának.