30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg savanyú
káposzta, 3 alma, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 1 nagy fej vöröshagyma, só és cukor,
ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, citromlé A megtisztított
vöröshagymát hajszálvékony karikákra vágom és megsózom. 30 percig állni hagyom.
Közben a savanyú káposztát apróra vágom, a megmosott, kicsumázott, héjas almát
lereszelem és meglocsolom kevés citromlével. A majonézt összekeverem a
kefirrel, az őrölt borssal, a sóval, a csipetnyi cukorral, majd beleforgatom a
reszelt almát, a sós hagymát és a káposztavagdalékot. Jól összekeverem, és
szorosan lefedve rakom be a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálalás előtt még
egyszer átkeverem és hidegen kínálom.