2013. június 30., vasárnap

Pikáns halsaláta




60 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg bármilyen fagyasztott, szálka nélküli tengeri hal, 1 dl rizs, 10 olajbogyó, 1 fiola kapribogyó, 2,5 dl marinált paradicsompaprika-saláta, 1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt, só és cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, kevés ecet
Forrásban levő ecetes-sós vízbe teszem a még fagyos halat és 10 percig főzöm. A lében hagyom kihűlni. Közben a rizst váltott vízben többször megmosom, lecsöpögtetem, és térfogatához képest dupla mennyiségű sós vízben megfőzöm. Hagyom kihűlni. Az olajbogyót kimagozom, és a leszűrt kapribogyóval együtt nagyon finomra vágom. A zöldhagymát tisztítás után vékonyra karikázom, zöldjét pedig finomra metélem. A paradicsompaprikát leszűröm, és nagyon vékony csíkokra vágom. A közben kihűlt főtt halat szintén felcsíkozom. Salátástálba teszem a halat, a zöldféléket, a rizst és az olajbogyót, 1 dl olajos marinált paradicsompaprika-levet elkeverek a kapribogyó leszűrt levével, ízesítem kevés cukorral, sóval és az őrölt fehér borssal, majd rálocsolom a salátára. Jól átkeverem, és lefedve érlelem a hűtőszekrényben.