15 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg piros, fekete,
fehér ribiszke (vegyesen, tisztán, leszemezve mérve), 15 dkg juhtúró, 2 dl
majonéz, 2 dl tejföl, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 1 púpozott teáskanál
mustár, fél citrom leve, só, cukor és őrölt fehér bors, ízlés szerint,
salátalevelek Először elkészítem a mártást. A majonézt simára keverem a
tejföllel, a juhtúróval, a mustárral, a tormával, a sóval, a citromlével, a cukorral
és az őrölt fehér borssal. Ebbe forgatom bele nagyon óvatosan - hogy a szemek
el ne pattanjanak - a leszemezett, megmosott és szárazra csurgatott ribiszkét.
(A favilla kevésbé töri össze, mint a fém.) Jól lehűtve, megmosott, leszárított
salátalevelekkel bélelt talpas poharakban tálalom. Rendkívül finom ízhatást
érhetek el, ha néhány szelet sós lazacot, vagy olajától lecsöpögtetett apró
szardíniát, esetleg pár kanálka kaviárt kínálok hozzá pirított péksüteménnyel.