Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 20
dkg burgonya, 10 dkg zeller, 2 db avokádó, 3 db alma, 20 dkg majonéz, 4
mokkáskanál ételízesítő, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 2 főtt
tojás, negyed köteg friss petrezselyem, 5 cl ecet.
A pulykamellet meghintjük
ételízesítővel, majd lepároljuk. Kihűtjük, csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában
megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, metéltre vágjuk. A zellert, az almákat, az
avokadókat szintén metéltre vágjuk. Az összevágott anyagokat keverőtálba
tesszük. Hozzáadjuk a tárkonyecetet, a mustárt, a majonézt, majd lazán
összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. Előhűtött üvegtálon, salátalevélre
tálaljuk. Cikkekre vágott főtt tojással díszítjük, meghintjük friss, vágott
petrezselyemzölddel.