2013. június 30., vasárnap

Pulykasaláta avokádóval




Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 20 dkg burgonya, 10 dkg zeller, 2 db avokádó, 3 db alma, 20 dkg majonéz, 4 mokkáskanál ételízesítő, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 2 főtt tojás, negyed köteg friss petrezselyem, 5 cl ecet.
A pulykamellet meghintjük ételízesítővel, majd lepároljuk. Kihűtjük, csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, metéltre vágjuk. A zellert, az almákat, az avokadókat szintén metéltre vágjuk. Az összevágott anyagokat keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tárkonyecetet, a mustárt, a majonézt, majd lazán összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. Előhűtött üvegtálon, salátalevélre tálaljuk. Cikkekre vágott főtt tojással díszítjük, meghintjük friss, vágott petrezselyemzölddel.