Hozzávalók: 450 g konzerv
vörös-bab (apró szemű), 450 g konzervbab (közepes szemű), 225 g éjszakára
beáztatott, majd megfőzött fehérbab, 450 g zöldhüvelyű zöldbab, 450 g sárgahüvelyű
zöldbab, 1/2 pohár tejföl, 1/4 pohár petrezselyem, 1/2 pohár olaj, 1/3 pohár
citromlé, 1 kiskanál só, 1 csipet bors
Leöntjük a folyadékot a
konzervbabokról, és leöblítjük. Leöntjük a vizet a főtt fehérbabról. 5 percig
blansírozzuk (magas hőfokon főzzük) a zöld- és sárgahüvelyű zöldbabot. De
szerintem mindenki főzze olyan puhára a babokat, ahogyan szereti. A tejfölt
elkeverjük a petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a sóval és a borssal.
Összeforgatjuk a babokat az öntettel, és 3 órára hűtőbe tesszük.