Hozzávalók: 6 kemény tojás, 1 fej
cikória, 1/2- 1/2 piros, zöld és sárga paprika, 1 fej lilahagyma, 1/4
kígyóuborka, só, frissen őrölt bors, 2 ek zsázsa, 1/2 csokor petrezselyem, 6 ek
borecet, 6 ek kukoricaolaj, 1 tk erős mustár, néhány csepp citromlé
Előkészítés: A tojásokat
meghámozzuk, és tojásszeletelővel karikára vágjuk. A cikória keserű torzsáját
kivágjuk, és a külső leveleit félretesszük a tál kibéleléséhez; a többi részét
vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk; a
paprikákat megmossuk, félbevágjuk, a csumáját kivágjuk, majd a húsát kis
kockákra vágjuk; az uborkát megmossuk, félbevágjuk, majd nem túl vékony
szeletekre vágjuk. Elkészítés: A marinádhoz az olajat simára keverjük az
ecettel, a citromlével, a mustárral, sóval és borssal. A petrezselymet megmossuk,
és finomra vágjuk, majd a zsázsával együtt belekeverjük a marinadba; ezután a
saláta hozzávalóit óvatosan belekeverjük, majd a salátát hidegre tesszük. Egy
tálat kibélelünk a cikórialevelekkel; a salátát szitán lecsöpögtetjük, majd
szépen elrendezzük a cikórialeveleken, és teljes kiőrlésű lisztből készült
kenyérrel kínáljuk.