Összeállítás: 10 perc Főzni nem kell! Hozzávalók 6 személyre: 15 dkg
zöldbab, 1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab, 1 nagy-doboz konzerv fehérbab,
1 fej kis lilahagyma, 1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem, 2 evőkanál
francia öntet Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra
vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig főzzük (blansírozzuk). Utána kiszedjük,
jéghideg vízbe áttesszük, majd lecsepegtetjük. A kétféle konzerv babot
leszűrjük, majd folyó csapvízzel leöblítjük. A felszeletelt hagymával meg a
petrezselyemmel összekeverjük, a zöldbabot is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük,
és alaposan összeforgatjuk. Néhány óráig állni hagyjuk. Jó tanács: A babfélék arányát
ízlésünk szerint változtathatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a saláta tarka
legyen.