2013. június 30., vasárnap

Olívasaláta




30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 zacskó gyorsrizs, 1 pohár félszáraz fehérbor, 4 evőkanál levétől lecsöpögtetett marinált paradicsompaprika, 2 evőkanál kimagozott olívabogyó, 2 dl tejföl, fél tubus szardellapaszta, 1 dl majonéz, törött fehér bors, 2 gerezd fokhagyma
A rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük, de a vízbe nem teszünk sót. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a szardellapasztával, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fehérborral, a törött borssal, majd beletesszük a vékony csíkokra vágott marinált paradicsompaprikát, a finomra vagdalt olívabogyót és a már kihűlt főtt rizst. 2 órányi hűtés alatt az ízek jól összeérnek.