40 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 50 dkg gomba, 25 dkg
márványsajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj (de jó a
napraforgóolaj is), 2 evőkanál kimagozott olajbogyó, 1 evőkanál citromlé,
késhegynyi őrölt, szárított borsmenta, só és törött fekete bors, ízlés szerint,
1 teáskanálnyi mustár
A gombát megtisztítjuk, majd
vastagabb szeletekre vágjuk. Kevés forrásban lévő sós vízbe dobjuk, 5 percnyi
főzés után levétől leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Közben elkészíthetjük a
mártást. Az olajat elkeverjük a citromlével, a mustárral, a sóval, a borssal, a
mentával és 2-3 evőkanál gombalével. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony
karikákra vágva megsózzuk. 10 perc múlva hozzákeverjük a mártáshoz, hozzáadjuk
a már kihűlt gombát, a finomra vágott, kimagozott olajbogyót, végül
belekeverjük a lereszelt márványsajtot is. Jól behűtve kínáljuk. (Ezt a salátát
másnapra nem tehetjük el, mert a gomba hamar romlik!)