2013. június 30., vasárnap

Márványos gombasaláta




40 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 50 dkg gomba, 25 dkg márványsajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj (de jó a napraforgóolaj is), 2 evőkanál kimagozott olajbogyó, 1 evőkanál citromlé, késhegynyi őrölt, szárított borsmenta, só és törött fekete bors, ízlés szerint, 1 teáskanálnyi mustár
A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Kevés forrásban lévő sós vízbe dobjuk, 5 percnyi főzés után levétől leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Közben elkészíthetjük a mártást. Az olajat elkeverjük a citromlével, a mustárral, a sóval, a borssal, a mentával és 2-3 evőkanál gombalével. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágva megsózzuk. 10 perc múlva hozzákeverjük a mártáshoz, hozzáadjuk a már kihűlt gombát, a finomra vágott, kimagozott olajbogyót, végül belekeverjük a lereszelt márványsajtot is. Jól behűtve kínáljuk. (Ezt a salátát másnapra nem tehetjük el, mert a gomba hamar romlik!)