60 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg mélyhűtött
tonhal (tengeri, szálka nélküli hal), 40 dkg friss, kemény, apró paradicsom, 1
citrom, 5 evőkanál olaj, 15 szem olajbogyó (ez el is maradhat), ecet, cukor, só
ízlés szerint. 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor
snidling, salátalevelek.
A még fagyott halat annyi ecetes-
sós-cukros, forrásban levő vízbe teszem, amennyi ellepi, és 10 percig főzöm,
majd ebben a lében hagyom kihűlni. Ezután leszűröm, és nagyon vékony csíkokra
metélem. Közben készítek egy ízes salátalevelet a citromléből, olajból, sóval,
cukorral, őrölt fehér borssal, zúzott fokhagymával, finomra vágott snidlinggel.
A paradicsom héját lehúzom, és negyedekbe vágom, majd összekeverem a halcsíkokkal.
Hozzáadom a kimagozott és finomra vágott olajbogyót, majd nyakon öntöm az
egészet a salátalével. Átforgatom, és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe. 1-2
órán át, érlelem, ezután megmosott és leszárított salátalevéllel bélelt
tálkákba osztom a halas salátát.