2013. június 14., péntek

Szardíniás burgonyamajonéz




Hozzávalók: 1 doboz sprotni (vagy egyéb másfajta füstölthal-konzerv), 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg héjában, főtt burgonya, másfél dl jó sűrű majonéz, 2 dl tejföl, kevés porcukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, fél citrom leve, ízlés szerint só.
A halat dobozából kibontva, olajával együtt villával összetöröm. A főtt burgonyát meghámozom, és ha kihűlt, megdermedt, lereszelem. A majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a sót, a borsot, csipet cukrot és a megtisztított, zúzott fokhagymát sűrű mártássá keverem, beleteszem a burgonyát és a halat, majd jól lefedem, és alaposan lehűtöm. Pirított péksüteménnyel tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.